Sådan vil 5G forme smart cities i fremtiden

5G vil for alvor sætte skub i udviklingen af smart byer - eller smart cities. Se en række eksempler på den udvikling, vi står over for de næste år.

Vi har de seneste år set antydningerne af, hvordan smarte hjem kan se ud i fremtiden. Mange har fået enkelte opkoblede gadgets i hjemmet, der kan styres med smart systemer på afstand. Vi er også begyndt at se opkoblede enheder i det offentlige rum, der skal gøre byer mere smart – de såkaldte smart cities. Både brugen af smarte opkoblede gadgets i private hjem og IoT-enheder i det offentlige rum vil få et kæmpe boost med 5G.

5G vil booste smart cities

At 5G for alvor vil sætte gang i smart cites skyldes kombinationen er høje hastigheder, lave latenstider og muligheden for at benytte 5G-netværkene langt mere optimalt og præcist end med tidligere netværksgenerationer.

5G er samtidig langt mere fleksibel og effektiv til at koble flere enheder op på samme tid. Det er afgørende for, at smart cities er noget, der vil få stor indflydelse på vores brug af IoT-enheder.

Se også: IoT og opkoblede byer

Slut med bilkøer?

5G vil blandt andet kunne løfte styring af trafikken til et hidtil uhørt niveau. I dag spilder millioner af mennesker op mod 50 timer om året på at vente i bilkøer i trafikken. Det er ikke kun spild af tid – det er også et problem, når vi taler forurening. Jo færre stop der er i trafikken desto mindre CO2 slippes der ud. Samtidig vil 5G sætte gang i processen med selvkørende biler. Vi har set eksempler på biler med selvkørende teknologi, men i dag er netværkene og vejene ikke gearet til at slippe rattet helt. Det kommer med 5G.

5g smart cities selvkørende bil

Du kan se en fin gennemgang på video af FutureValue TV øverst i artiklen , der viser og illustrerer nogle af de muligheder, som smart cities vil tilbyde os i fremtiden – og som 5G bliver afgørende for bliver en realitet.

Se også: Nyheder om smart cities og 5G