Teleselskabet 3 er i dag klar med 5G

Teleselskabet 3 tænder i dag for 5G-master i udvalgte byer, og sammen med det gøres mobilabonnementer klar til 5G og understøttelse af 15 forskellige mobiltelefoner.

Teleselskabet 3 er i dag klar med 5G

De sagde det ville komme inden udgangen af 2020 og nu er tiden altså kommet: Teleselskabet 3 har tændt for masterne og er klar til 5G. Det betyder, at et udvalg af 3’s kunder fra i dag kan hoppe på 5G, – hvis de da har en kompatibel smartphone.

Yousee har for længst tændt for 5G-masterne, Telenor og Telia er så småt i gang og nu er også teleselskabet 3 endelig klar med 5G. I første omgang er det på flere måde et begrænset 5G, som med tiden bliver bedre dækkende og hurtigere.

Se også: Overblik over de danske 5G-netværk

Kun 5G i to byer

Til at starte med tilbyder 3 kun 5G i to danske byer, nemlig København og Roskilde, og kun udvalgte steder. Det betyder at omtrent 425.000 af 3’s 1,5 millioner mobilkunder har mulighed for at hoppe på 5G. Samtidig fortsætter udrulningen af 5G i selskabets netværk i resten af landet, som forventes dækket med 5G i sommeren 2022.

Men 3 bygger videre på 5G, så skal man heller ikke forvente de hastigheder, som teleselskaber ofte forbinder 5G med. 3 skriver i en pressemeddelelse, at man kan forvente hastigheder ved udendørsbrug på 25 – 345 Mbit/s download og 23-38 Mbit/s upload. Så altså nærmest det samme som på 4G. 3’s Morten Christiansen, der er CEO for 3 i Skandinavien, udtaler, at “5G på den korte bane vil være op til fem gange hurtigere end 4G, og det betyder primært, at det går hurtigere, når du up- eller downloader film, tunge filer og apps”.

Se også: Nyheder om 5G

3’s abonnementer får 5G

Sammen med lanceringen af 5G, så bliver 3’s og Oisters abonnementer udstyret med 5G. Mens det nye netværk stadig bliver bygget, så er tilføjelsen ganske gratis for 3. Man kan dog forvente, at når 3’s 5G-netværk dækker større områder af Danmark og er hurtigere, så vil 5G udelukkende være til selskabets dyreste abonnementer og som måske også vil modtage en prisstigning.

Inden kunderne kan nyde godt af 5G på 3’s netværk, så skal de selvfølgelig have en kompatibel 5G-telefon, og dem understøtter selskabet 14 af:

  • iPhone 12-serien
  • Samsung Galaxy S20-serien
  • Samsung Galaxy Note 20-serien
  • Huawei P40 Pro
  • OnePlus Nord
  • OnePlus Nord N10
  • OnePlus 8T
  • Sony Xperia 5 II

3 skriver, at der løbende vil blive tilføjet nye telefoner til listen.

Se også: Alt om 5G-teknologien

Mobilt bredbånd over 5G på vej

Sammen med lanceringen af 3’s 5G-netværk bliver der også teaset for mobilt bredbånd over 5G, også kaldet trådløst fiber.

Til næste år får operatørerne adgang til hurtigere de hurtige 5G-frekvenser, som vil levere de hastigheder de fleste forbinder med 5G. Og med disse frekvenser på banen, så vil 3 kunne lancere trådløst fiber med høje hastigheder og lav forsinkelse.

Se også: Mobilt bredbånd over 5G