Kommende Snapdragon 888-chipset har stor betydning for 5G

Qualcomms seneste high-end chipset byder på et integreret X60 5G-modem, som vil give gevaldig forbedring og få stor betydning for næste års 5G.

Kommende Snapdragon 888-chipset har stor betydning for 5G

I går præsenterede verdens største chipproducent, Qualcomm, deres nyeste high-end chipset under navnet Snapdragon 888. Ud over de typiske forbedringer i processor- og grafikydelse, så byder dette chipset på gevaldige forbedringer til 5G. Ombord er nemlig et integreret Snapdragon X60 5G-modem.

Qualcomm er verdens største chipproducent med hele 29 procent markedsandel. Så det er ikke for sjov, når de lancerer et nyt chipset – og specielt ikke når det gælder en ny topmodel. Den nye Snapdragon 888 skal tage over for nuværende Snapdragon 865+. Og med en ny topmodel fra Qualcomm kan man være helt sikker på, at dette chipset vil være at finde i alle næste års Android-topmodeller fra Samsung, OnePlus, LG, Motorola, måske endda Huawei samt mange andre.

Et nyt chipset byder som sagt på bedre ydelse. Og uden at det bliver alt for teknisk, så kan Snapdragon 888 håndtere 120 fotos per sekund på 12 megapixel – 35 procent hurtigere end dens forgænger. Derudover er der store forventninger til grafikydelse, som vi i de kommende dage vil høre meget mere om. Lækkede benchmarks fortæller om en 28 procent højere Antutu score. Alt dette er meget spændende, og lidt nørdet, men det mest interessante er 5G-forbedringerne.

Se også: Så hurtigt er 5G – alt om teknologien

Integreret X60 5G-modem

Tidligere chipset har krævet, at smartphoneproducenterne selv har tilføjet en 5G-chip. Snapdragon X60 er det første chipset fra producenten med et integreret 5G-modem, hvilket har en positiv indvirkning på flere ting i mobilen.

Først og fremmest er det bygget på en 5nm-teknologi, hvilket betyder et mindre energiforbrug. I kombination med optimeringer, nu hvor chipsettet og 5G-modem er ét, så skulle dette betyde store forbedringer for telefonernes batteritid.

Men bedre batteritid er ikke det eneste. X60-chippen vil nemlig også kunne opnå hurtigere 5G-hastigheder på grund af forbedringer til carrier aggregation. Denne forbedring er både til mmWave 5G samt sub-6GHz bånd, som lader teleoperatører flere bånd simultant for at opnå bedre hastighed. Derudover kan både mmWave og sub-6GHz også kombineres, hvor nuværende telefoner vælger det ene eller det andet bånd. Og dette gælder ikke kun for 5G, men også 4G.

Læs også: Disse 5G-frekvenser understøtter mobiltelefonerne

Samtaler over 5G

Der er også andre vigtige fordele. Snapdragon X60 understøtter nemlig også taleopkald over 5G, hvilket gør det muligt for teleoperatører at udvikle dækningsområder hvor der udelukkende er 5G-master, fordi der ikke har brug for 4G. Vi skal dog ikke forvente, at dette er noget vi ser lige foreløbigt.

Qualcomms Snapdragon 888 med X60 5G-modem er netop blevet lanceret. Vi forventer at se de første telefoner med chipsettet allerede til januar, hvor Samsung Galaxy S21-serien lanceres.

Se også: Så langt er danske 5G-netværk