Ericsson tester sikker luftkorridor for droner

Ericsson og Vodafone har udført 5G-test med sikker luftkorridor for droner for at sikre bedre og mere pålidelig dronestyring for professionelle.

Ericsson tester sikker luftkorridor for droner

Mange brancher kommer til at lukrere på 5G, det gælder også drone-branchen, vurderer Ericsson og Vodafone. De to selskaber har fuldført test af en platform specielt udviklet til droner.

Ericsson og Vodafone tester sikker luftkorridor for droner

Målet med testen var at oprette et system designet til at sikre, at droner med kritisk forsyning, for eksempel medicin, kunne holde en stærkt og stabilt signal under hele turen. De omtaler det som et “safe sky corridors for drones” – altså en sikker korridor for droner, når de flyver fra A til B. Testen blev fuldført i et testlab hos Vodafone i Tyskland.

Under testforsøgene arbejdede man på at oprette en luftrute med pålidelig dækning samtidig med, at man brugte anonym netværksdata fra enheder på joden til at undgå tæt befolkede områder.

Se også: Hvor langt er de danske netværk med 5G?

Teknologisk gennembrud vigtig for mange brancher

Vodafone kalder testen for et teknologisk gennembrud, da den giver professionelle dronepiloter, leverandører af kritisk national infrastruktur og læger og ambulancefolk tryghed for vigtige produkter bliver leveret det korrekte sted til tiden, mens dronen hele tiden er forbundet til et mobilt netværk.

Som en del af testen blev der også gransket nærmere, hvordan man kan bruge mobile netværk til at kontrollere funktioner på donerne, for eksempel til at ændre på videoindstillinger, hvis de skal bruges i forbindelse med ulykker.

Ericssons CTO, Erik Ekudden, vurderer, at vi kun har set toppen af isbjerget, når det gælder mulighederne med drone og han kalder droner for vigtige værktøjer for mange virksomheder.

Særligt inden for sundhed, bygning og landbrug, ser Ekudden store muligheder, hvis droner kan tages i brug på en smartere måde.

Se også: Nyheder om 5G og droner