Hastighedsrekord sat med 5G: 8 Gbit/s på mmWave

Nokia, det finske teleselskab Elisa og Qualcomm har sammen sat en ny hastighhedsrekord med 5G på hele 8 Gbit/s.

Hastighedsrekord sat med 5G: 8 Gbit/s på mmWave

Det er nok gået op for de fleste tech-interesserede, at 5G så småt er ved at rulle ud verden over. Det er dog stadig primært den langsomme 5G, der er tale om. De ekstreme hastigheder kommer først, når mmWave spektret tages i brug til 5G i løbet af 2021. Og der er noget at glæde sig til, hvis man går op i 5G-hastigheder.

5G hastigheder når nu 8 Gbit/s på mmWave 5G

Nokia, Elisa og Qualcomm har nemlig rundet hele 8 Gbit/s i en test på 5G mmWave-teknologi. Den høje hastighed blev demonstreret i Elisas falgskibsbutik i Helsinki i Finland og den vil understøtte en bred vifte af ny såkaldte low latency high-bandwidth tjenester.

Det gælder for eksempel hurtig download af video og store filer, for eksempel triple A-spil, kritiske tjenester for eksempel i sundhedsområdet og for virksomheder og til virtual reality (VR) og augmented reality (AR) tjenester.

Teknikken skal også bruges til at levere såkaldt trådløs fiber eller 5G fixed wireless-løsninger som et direkte alternativ til kablet fiberbredbånd.

Se også: Hvor hurtigt kan 5G blive?

Kalder testen for en milepæl

De høje hastigheder blev nået ved at kombinere Nokia 5G mmWave teknologi med Qualcomm 5G smartphone-testenhed på Elisas kommercielle netværk.

Sami Komulainen, executive vice president hos Elisa, forklarer, at dette er en vigtig udvikling og endnu et skridt mod målet om at levere de højeste hastigheder og den bedste 5G-oplevelse. Vi ønsker at udforske mulighederne med 5G og skubbe teknologien frem”.

Nokias chef for mobile netværk, Tommi Uitto, slår også fast, at de 8 Gbit/s er en milepæl og viser mulighederne med 5G.

Se også: Nyheder om 5G