Huawei arbejder på 5,5G / 5G+ – klar i 2025

5,5G eller 5G+ bliver klar inden 2025 og først med den version af fremtidens mobilnetværk får vi ægte 5G-oplevelse, ifølge Huawei.

Huawei arbejder på 5,5G / 5G+ – klar i 2025

Huaweis administrerende direktør, David Wang, opfordrer industrien til fortsat at skubbe til grænserne for mobilteknologi og ikke hvile på laurbærrene. Det kommer samtidig med, at Huawei efter sigende har planer for 5,5G (5G+) for at holde gang i udviklingsrytmen.

Huawei: 5G er for alvor kommet i gang

I en keynote forleden sagde Wang, at 2020 bliver det år, hvor 5G-udviklingen for alvor kommer i gang med 800.000 basestationer installeret på verdensplan og 110 kommercielle netværk, der er gået live.

Samtidig bliver 5G-enhederne billigere og mere alsidige. I Kina kan man få en 5G-telefon for en pris svarende til under 1.000 kroner. Hele 60 procent af de nyligt solgte enheder i Kina er 5G-modeller.

Wang har til Mobile World Live sagt, at dette er det helt rigtige tidspunkt for 5,5G for at sikre fortsat evolution af 5G. Man mener, at 5G vil være en del af vores liv de kommende 30 år.

Samtidig sagde han, at 5,5G måske ikke er den helt rigtige benævnelse af den igangværende evolution eller opgradering, men at navnet heller ikke er det vigtige. Derimod er det vigtige selve evolutionen og de forbedringer, der skal til i industrien.

Se også: Hvornår kommer 3 med 5G?

5,5G (5G+) er udvikling af 5G-netværket

Huawei er muligvis de første til at benytte termen 5,5G, men ifølge Wang er Huawei blot en af mange aktører og ikke nødvendigvis det selskab, der fører an. Normalt er Huawei ikke blege for at fortælle, hvor langt foran konkurrenterne de er, men i lyset af de problemer, der har med at blive accepteret som leverandør til 5G-netværk rundt om i verden, kan det være smart at skrue lidt ned for selvfedmen.

Hvis Huawei kommunikerer ud, at deres netværksteknik er langt foran konkurrenternes, som de har gjort tidligere, så kan det formentlig gøre myndighederne rundt om i verden bekymrede.

Der eksisterer ikke nogen 5,5G-standard og Huaweis strategi handler nok mere om marketing end en konkret teknisk evolution. Selskabet var også de første til at omtale konceptet 4,5G for nogle år siden. 4,5G er det samme som det, flere nok bedre kender som 4G+. 5,5G kan derfor også lidt mere sexet benævnes 5G+.

Se også: 5G internet 

Nødvendigt at arbejde med opgradering allerede nu

Efter to års test af 5G-netværk i Kina, fandt operatører og producenter, at det burde være prioriteret højt at opgradere uplinket, da det var blevet en flaskehals, forklarede Wang. Datahastigheden fordobles med udviklingen fra ikke-selvstændigt til selvstændigt 5G.

Videre mente han, at det er nødvendigt med højere pålidelighed, især når det gælder industrielle applikationer. Samtidig nævnte han, at 5G-definitionerne af IoT-standarder ikke er særligt veludviklede. Det samme gælder guidelines for opkoblede biler, der heller ikke er veldefinerede.

Det forhindrer operatører i at udnytte forskellige muligheder. Wang forventer at se 5,5G /5G+ i gang i 2025. Når det sker, kan 5G for alvor leve op til forventningerne og hjælpe operatørerne med at forbedre sine tjenester.

Se også: Hvad er 5G?

6G klar i 2030

Huawei forventer, at 6G er klar i 2030. Wang slog fast, at operatørerne ikke vil have tilstrækkeligt med tid til at dække investeringerne, de har foretaget i 5G, hvis 6G kommer for tidligt.

Kommer 6G derimod for sent, kan der derimod mangle motivation til at føre udviklingen fremad, afsluttede han.

Se også: Nyheder om 5G