IBM’s cloud-platform skal sikre udnyttelse af 5G-potentiale

IBM for Telecommunications en en ny cloud-platform, der skal sikre teleselskaber bedre muligheder for at maksimere 5G-data og nye tjenester.

IBM’s cloud-platform skal sikre udnyttelse af 5G-potentiale

IBM kommer med en ny åben hybrid cloud-platform til telekom-industrien. Med den skal operatørerne få hjælp med at modernisere infrastrukturen og opnå det fulde potentiale af 5G-netværkene.

IBM klar med hybrid cloud-platform der skal udnytte 5G-potentialet

5G kommer til at give forbedrede tjenester til forbrugerne, men det egentlige potentiale ligger inden for erhvervsmarkedet. Ultrahøje hastigheder, forbedret kapacitet og mindsket forsinkelse vil for første gang gøre det muligt for mobilnetværk at køre vigtige applikationer og derfor åbne for helt nye måder at bruge dem på.

Det kræver dog, at operatørerne bygger netværkene om fra en centraliseret legacy-infrastruktur til skybaseret. Ved at virtualisere netværksfunktioner kan operatørerne hurtigere rulle nye tjenester ud, allokere ressourcer dynamisk til der, hvor behovet er størst og få bearbejdningen tættere på der, hvor den skal bruges.

Denne nødvendighed er blevet mere og mere fremherskende mellem telekomselskaber og teknologiindustrien de senere år, i og med at producenter fra begge sider samarbejder om at skabe fællesløsninger, der mixer forskellige IT- og netværksteknologier.

Se også: Hvor langt er de danske 5G-netværk?

Skal hjælpe operatørerne med at øge omsætningen

Den skalerbarhed, IBM lover operatørerne, kan let møde den voksende efterspørgsel efter data og tale, mens stærke lag af software simplificerer håndteringen af infrastrukturen, muliggør automatisering og reducerer omkostningerne.

Operatørerne kan maksimere dataadgang og hurtigt rulle nye tjenester ud, tjenester der møder kundernes krav og øger omsætningen.

Se også: Guide til 5G teknologier

IBM for Telecommunications omfavner mange typer virksomheder 

IBM for Telecommunications er en samling af en cloud-platform og et økosystem af tredjeparts-producenter, der lover at hjælpe operatørerne med at lykkes med denne overgang. Det gør de ved at tillade udviklingen og implementeringen af tjenester hvor som helst, som de eller deres kunder vil have dem. For eksempel i skyen eller lokalt.

Udover selve cloud-platformen har IBM skabt et økosystem med mere end 35 partnere, herunder store netværksproducenter, softwareudviklere og hardwarespecialister. Det handler blandt andet om Cisco, Dell, Intel, HPE, Nokia og Samsung.

Som en del af projektet skal Nokia og IBM skabe et fuldt funktionelt cloud-baseret 5G-netværk, der gør det muligt for operatører hurtigt at kunne tilbyde private 5G-tjenester til virksomheder, mens IBM arbejder sammen med Samsung og Red Hat om at skabe AI-baserede tjenester til Industry 4.0-implementering.

Se også: Mobilt internet over 5G

Vigtigt med flere alternative løsninger

Jane Rygaard, chef for Edge Cloud hos Nokia, mener, at selskabets kunder vil få stor gavn af endnu et alternativ til hurtigt og effektivt at implementere private 5G-netværk. Overgangen til 5G bliver en vigtig del af at kunne levere digitale transformationsplaner for virksomhederne, siger hun.

Her vil det hjælpe at have flere valgmuligheder, når det kommer til cloudbaserede løsninger. Konkurrenterne Microsoft og Google har begge investeret store summer i telco-muligheder, både når det gælder nye tjenester og opkøb.

Se også: Nyheder om 5G