Nokia Smart Node giver 4G og 5G-dækning indendørs

Nokia Smart Node er en enhed, der kombinerer 4G og 5G og som man bruges til at levere trådløs fiber indendørs - 64 brugere kan kobles på.

Nokia Smart Node giver 4G og 5G-dækning indendørs

Nokia har uden den store pomp og pragt sendt et nyt produkt på gaden. Navnet er Nokia Smart Node og det er en smart løsning til at få 4G og 5G SA/NSA-netværk indendørs.

Nokia Smart Node – 5G indendørs

Enheden kan monteres på væggen, i loftet eller stilles på skrivebordet. Det smarte ved Smart Node er modulopbygningen, hvor brugerne kan vælge, om de vil have et 4G eller et 5G og et selvstændigt eller ikke selvstændigt netværk i deres kontormiljø.

For at få hurtigt 5G-netværk derhjemme kan man bruge Nokias 5G Fast Mile Gateway, men den løsning passer ikke til et større kontor. Derfor er Nokia kommet med femtoceller eller Nokia Smart Node, der kan give dækning til op til 64 brugere.

Se også: Find mobilt bredbånd over 5G

Kun for virksomheder

Det ser indtil videre ud til, at Nokia Smart Node ikke vil være mulig at købe for den almindelige forbruger, men de kan være at finde hos din lokale operatør for mindre og mellemstore virksomheder. Det ligner dermed en løsning, der kan levere trådløs fiber indendørs på en enkelt måde.

Nokia har selv lagt en video ud, der viser, hvordan det hele ser ud og fungerer. Vil man vide mere, har selskabet en webside dedikeret til femtoceller.

Se også: Nyheder om 5G teknologier