5G bredbånd vil booste hjemmekontoret

Mobilt 5G bredbånd giver virksomheder mulighed for at optimere medarbejdernes hjemmekontor med højhastighedsinternet billigt og hurtigt.

5G bredbånd vil booste hjemmekontoret

“Hundredtusindvis af hjemmekontorer vil få stor gavn af 5G baseret mobilt bredbånd og arbejdsgiverne vil gladeligt udstyre medarbejdernes hjem med 5G-forbindelser, så afvikling af videokonferencer, online-møder og online-arbejde kan afvikles optimalt. 5G-netværk og vores generelt positive erfaringer med at arbejde hjemmefra vil booste fremtidens salg af mobilt bredbånd“.

Sådan lyder konklusionen fra teleanalytiker hos Mobilselskabet ApS, Nicolas Fredriksen i kølvandet på, at de første 5G-baserede mobile bredbåndsabonnementer nu begynder at poppe frem i det danske mobillandskab.

Virksomheder skal investere i hjemmekontorer med hurtigt internet

Noget tyder på, at 5G kommer på en tørt sted her midt i COVID-19-pandemien. Også i Danmark. Da COVID-19 brød ud i lys lue i starten af året måtte hundredtusindvis af mennesker i Danmark flytte fra arbejdskontor til hjemmekontor. Mange arbejder stadig hjemmefra, enten helt eller delvist. Det har ikke været en uproblematisk oplevelse. Mange har ikke lige et hjemmekontor, familien larmer, ens computer fungerer måske ikke optimalt til videosamtaler, som alle virksomheder benytter i dag. Værst af alt, så kan internetforbindelsen være altødelæggende.

Selvom husstanden har internet, der kan dække ens privatforbrug, er det langt fra sikkert, at det er nok til at dække til ens arbejdsbehov. Arbejder man online og er koblet op til virksomhedens servere, så taber virksomheden penge, hvis medarbejderne skal sidde og vente på at kunne downloade eller uploade store filer, de sidder og arbejder med på tværs af organisationen.

Se også: 5G vil ændre arbejdsmarkedet

5G mobilt bredbånd er en billig og hurtig løsning

Mange virksomheder benytter som nævnt også videotjenester til at kommunikere med hinanden. Skal lyd og billede have høj kvalitet, er det bydende nødvendigt med internet af høj kvalitet. Her støder vi på et nyt problem. Internet af høj kvalitet betyder høje stabile hastigheder og korte latenstider. Hidtil har det krævet kablet internetnet, for eksempel fibernet. Problemet er, at det er dyrt og tidskrævende at installere, hvis der ikke er gravet ind til det i forvejen – uanset om det er i tætbebyggede boligområder, parcelhusområder eller i mere tyndt befolkede områder.

“Hvis du skal have nedgravet fiber fra vejen ind til din bolig, kan det tage op til seks uger. Det er en helt uacceptabelt tidshorisont for alle virksomheder og kan koste virksomheder rigtig mange penge”, forklarer Nicolas Fredriksen og uddyber:

“Med 5G kan man være online med trådløs bredbånd med høje hastigheder og lave latenstider i løbet af få minutter. Samtidig er det en langt billigere løsning end at skulle grave højhastighedsinternet ind til huset. 5G til mobil bredbånd vil helt sikkert være den løsning, de fleste virksomheder vil vælge fremover, når de skal sikre optimale forhold til deres medarbejderes hjemmekontorer”.

Se også: Mobilt bredbånd via 5G

5G Fixed Wireless Access til hjemmekontoret

5G over mobilt bredbånd kaldes også for 5G Fixed Wireless Access (FWA). På dansk vil et begreb som ‘trådløs fiber’ give mere mening for de fleste.

5G Fixed Wireless Access er hurtigt at sætte op og installere uden at man skal vente i seks uger, have haven gravet op og vente på at haven bliver pæn igen. En lille antenne skal blot installeres uden på huset. Den skal så kobles til en Wi-Fi-router med 5G-understøttelse indenfor og så er man i gang. Læs mere om, hvordan din virksomhed kan få billigt og hurtigt 5G mobilt bredbånd til medarbejdernes hjemmekontor.

Se også: Nyheder om 5G