Hastighedsrekord: Test af mmWave 5G rammer 6 Gbps

Verizon, Ericsson og Qualcomm har kombineret deres forskellige 5G-teknologier til at nå 6 Gbps med mmWave 5G. Det kaldes for en milepæl.

Hastighedsrekord: Test af mmWave 5G rammer 6 Gbps

Verizon er i samarbejde med Ericsson og Qualcomm lykkedes med at komme op på 5,96 Gbps på mmWave 5G med carrier aggregation. Med otte kanaler kombineret bliver det op til 800 MHz i spektrum, hvilket er en ny milepæl for 5G-teknologi.

5G-netværk med mmWave er meget hurtigere end fiber

Det blev muligt på en enkelt enhed takket være Qualcomms Snapdragon X60 Modem-RF System med QTM535 mmWave antennemoduler. Dette bånd understøttes også af flere enheder, der er tilgængelige i dag med Snapdragon X55 5G Modem-RF System. Ericsson står bag den 5G-infrastruktur, der blev benyttet.

Mens der stadig er lidt vej til de teoretiske max hastigheder på 10 Gbps med mmWave 5G-netværk, så har Verizon faktisk været tæt på. Disse hastigheder er meget hurtigere for eksempel fiber-forbindelser og viser, at der er fantastiske muligheder for høje hastigheder med utroligt bredt spektrum med mmWave 5G.

Det bliver særligt interessant med 5G på mmWave, når man skal koble tusindvis af mennesker på nettet på samme tid på en meget lille område, for eksempel et stadion under en sportsbegivenhed eller en koncert.

Se også: 5G kan erstatte fiberbredbånd

Kalder det for “milepæl” for 5G

En af Verizons topchefer, Brian Mecum, forklarer, at de har drevet på evolutionen af 5G-teknologi helt fra starten, og de fortsætter med aggressivt at drive udviklingen frem.

“Vi presser grænserne for teknologien længere og hurtigere for kundernes skyld. Denne seneste bedrift er endnu en milepæl i at give en ægte differentieret tjeneste til vores kunder på mmWave”, lyder det.

Se også: Nyheder om 5G