iPhone 12 kan blive det boost 5G trænger til

5G mangler det helt store boost i form af en mobil, der kan presse teleselskaberne til at levere nye tjenester. Den mobil kan blive iPhone 12.

iPhone 12 kan blive det boost 5G trænger til

Med iPhone 11 fik Apple-kunderne vidvinkel, noget der siden er blevet udbredt. Måske kan iPhone 12 gøre det samme for 5G. Der er mange andre producenter og operatører, der forsøger sig med det lige nu, men der lader stadig til at være behov for nogen, der virkelig kan tage førertrøjen på og gøre 5G til mainstream. Det kan blive Apple med deres nye iPhone 12-serie.

iPhone 12 kan give 5G et boost

5G-teknologien har haft en svær start. Det begyndte så småt i 2019, men det var meningen, at 2020 skulle være 5Gs år. Der er allerede en del enheder på markedet, der understøtter 5G, og de fleste af de startproblemer, der har været er ved at være løst. Nu hopper også Apple med på vognen, forventes det, og det kan give 5G det boost, det endnu ikke har fået.

Coronapandemien har holdt mange mennesker hjemme i hjemmene, og dermed har de ikke følt samme trang til at kaste sig over trådløst internet på farten. Mange andre har mistet sit job, hvilket heller ikke lokker til at gå ud og købe en ny topmobil med 5G. Der er nogle at årsagerne til, at det ikke har været en helt let start for den nye teknologi.

Det er her, Apple kan komme ind i billedet og være med til at overbevise brugerne om, at denne nye teknologi er noget spændende og attraktivt, og det selvom deres konkurrenter allerede har haft implementeret teknologien et stykke tid. Det var lidt det samme, der skete med trådløs opladning, da iPhone 8 kom. Apples lanceringsevent giver dem alle tiders chance for at havne i spotlightet.

Se også: 5G-telefoner i Danmark

Behov for flere brugere

Samtidig er det godt nyt for teknologien, der har brug for en energiindsprøjtning. Hvis flere brugerne tilslutter sig, får operatørerne mere erfaring med den højere efterspørgsel og kan forbedre deres produkter og tjenester. Flere aktive brugere bliver også en drivkraft for industrien, så der kommer bedre produkter på markedet – bedre design, mere effektivitet og måske frem for alt til en billigere penge. Præcis som det var tilfældet med 4G i sin tid.

Bedre tilslutning til 5G-nettet vil også sætte skub i udviklingen af den ultimative 5G-app, noget der stadig ikke er dukket op selv efter mere end et år. Tjenester som Uber og livestreaming blev først hits, da 4G havde været med et stykke tid. Dengang var et af de store argumenter for 4G fremfor 3G en væsentlig forbedring af hastigheden. Den forbedring er lidt mere beskeden i hoppet fra 4G til 5G.

Se også: Nyheder om 5G