Globale 5G-netværk når milepæl – over 100 aktive 5G-net

Nu er der aktiveret 101 5G-netværk i 44 lande og antallet af 5G-abonnementer fordobles fra kvartal til kvartal, viser nyeste tal fra GSA.

Globale 5G-netværk når milepæl – over 100 aktive 5G-net

101 mobile operatører i 44 lande har lanceret et eller flere helt kommercielle 5G-netværk, fortæller Global mobile Suppliers Association (GSA).

Af disse kommercielle netværk viser GSAs data, at der nu er 94 operatører live med 3GPP-kompatible mobile 5G-tjenester. Det er en stigning på 63 siden marts 2020. 37 andre har lanceret 3GPP-kompatible 5G FA eller bredbåndstjenester til hjemmet. Det er en stigning fra 34.

Se også: 5G i Danmark

5G bliver den hurtigste implementerede netværksteknologi nogensinde

”5G er stadig på rette vej til at blive den hurtigst implementerede mobile teknologi nogensinde.” siger Joe Barrett, chef for GSA. ”Der er nu over 400 annoncerede 5G-enheder, 5G abonnementer fordobles kvartal for kvartal, der er 20 kommercielle tilgængelige 5G mobile processorer og platforme og otte diskrete 5G modemmer fra fem forskellige halvlederselskaber.”

”Med over 100 kommercielle 5G-netværk lanceret, og mange flere der bliver investeret i af operatører verden over, ser vi den mobile industri samarbejde for at drive 5G-implementeringen i et hidtil uset tempo.”

Se også: 5G kan erstatte kablet fibernet

Mobilt internet vokser

Global System for Mobile Telecommunications Association (GSMA) vurderer, at mange steder mere bliver for erhvervslivet end til den almindelige forbruger. I hvert fald i starten.

En State of Mobile Internet Connectivity Report fra 2019 fra GSMA viste, at den globale internetdækning er over 50 procent. Brugere af mobilt internet vil stige til 483 millioner frem til2025, hvilket svarer til 66 procent af de samlede smartphone-forbindelser. Når 5G for alvor bliver rullet ud, så vil det være en potentiel erstatning for fibernet.

Dermed vil også private begynde at kunne udnytte fordelene ved 5G til noget i hverdagen. Så selvom 5G altså i den indledende fase først er noget, erhvervslivet kan drage nytte af, så vil netværksteknikken også kunne være til gavn og glæde for almindelige forbrugere.

Se også: Nyheder om 5G