Apple lancerer eget 5G-modem i næste års billige iPhone SE

Apple vil for første gang bruge et egenudviklet 5G-modem i den kommende iPhone SE, som kommer i starten af 2025. Det vil øge Apples forspring på 5G-området.

Apple lancerer eget 5G-modem i næste års billige iPhone SE

Apple har i årevis arbejdet på sine egne interne 5G- og Wi-Fi-chips i et forsøg på at gøre sig uafhængig af virksomheder som Qualcomm og Intel. Nu ser 2025 ud til at blive året, hvor vi ser Apple høste de første frugter af disse massive investeringer.

iPhone SE bliver første iPhone med Apples 5G-modem

Nye oplysninger fra Digitimes går på, at Apple sigter mod at lancere sit nye 5G-modem i iPhone SE 4 i løbet af 2025, mens Apples egenudviklede Wi-Fi-chip vil blive lanceret i mindst én iPad samme år.

”Insidere fra Apples forsyningskæde antyder, at virksomheden (Apple, red.) kan introducere sin egen Wi-Fi-chip i nye iPads i 2025. Alternativt kan Apple vælge at lancere den i visse iPhone 18-modeller i 2026,” oplyser mediet og tilføjer:

”Apple er klar til at udstyre iPhones med sit egenudviklede 5G-modem inden 2025. Den nyeste iPhone SE forventes at være den første modtager, der potentielt ankommer så tidligt som i første halvdel af 2025, efterfulgt af udvalgte modeller i iPhone 17-serien i anden halvdel af året.”

Oplysningerne bekræfter, hvad analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere har forudsagt – nemlig at iPhone SE 4 og iPhone 17 Air begge vil få det nye 5G-modem. Det vil derefter finde vej til resten af Apples portefølje i løbet af et par år.

Dermed vil Apple gøre sig helt fri af Qualcomms chips, måske allerede inden Apples nuværende aftale med Qualcomm indtil 2027 udløber.

Se også: iPhone 15 Pro Max smadrer konkurrenterne i netværkshastighed

Apples 5G-forspring kan øges yderligere

Rent teknologimæssigt er der ikke det store behov for, at Apple opgraderer 5G-modemmet i sine iPhones.

Apples iPhones topper i forvejen listerne over de mobiltelefoner, der har de højeste gennemsnitlige download- og uploadhastigheder. Når Apple tager sine egenudviklede 5G-modem frem, forventer vi, at det først sker, når Apple er i stand til at udvikle et modem, der er mindst lige så godt som det nuværende.

Dermed vil Apple formentlig øge sin markedsfordele inden for 5G-teknologi. At det så til en start bliver i den billige iPhone SE, er noget bemærkelsesværdigt.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhone 16