TDC vil have it-giganterne til at betale for enormt dataforbrug
Få, men store internationale it-giganter står for en uforholdsmæssig høj andel af teleselskabernes dataforbrug. Det får danske TDC NET til at skrive under på et brev til EU, hvor i alt 21 store europæiske teleselskaber appellerer EU til at ændre lovgivningen. Det skal tvinge de store, internationale it-selskaber til at betale for deres enorme dataforbrug.
Brevet er blevet offentliggjort af teleselskabernes brancheorganisation GSMA Europa.
”I dag opfordrer vi EU’s politiske beslutningstagere til at revidere den nuværende telekommunikationslovgivning og gøre det muligt for Europas industrimestre og SMV’er at konkurrere globalt.” lyder det i brevet.
”En revision af frekvenspolitikken, accept af behovet for stordrift for at undgå markedsfragmentering og et retfærdigt og forholdsmæssigt bidrag fra de største trafikgeneratorer til omkostningerne ved netværksinfrastruktur bør danne grundlag for en ny tilgang.”
Læs også: Fortsat uklart, om Big Tech skal betale teleselskaberne for dataforbrug
Skal være med til at betale for store investeringer i telesektoren
Der er ifølge EU behov for investeringer for 1.300 milliarder kroner for at muliggøre teknologier som AI, VR, IoT, smart cities, industry 4.0 og metaverser frem mod 2030.
”Telesektoren er i øjeblikket ikke stærk nok til at imødekomme denne efterspørgsel, og mange operatører tjener knap nok deres kapitalomkostninger,” skriver teleselskaberne, herunder TDC NET, i brevet.
Samtidig oplever telesektoren en årlig vækst i dataforbruget på 20-30 procent, og det er altså trafik knyttet til en håndfuld it-giganters store tjenester såsom Netflix, YouTube, TikTok, Disney+, Xbox Live og PlayStation, der primært er skyld i denne udvikling.
”Derfor opfordrer de europæiske teleoperatører EU’s beslutningstagere til at sikre et rimeligt bidrag fra de virksomheder, der drager størst fordel af den infrastruktur, vi bygger og driver,” skriver teleselskaberne i brevet.
Ifølge de 20 underskrivere vil sådan en mekanisme følge et veldefineret og målrettet anveldelsesområde, så kun de allerstørste trafikgeneratorer skal punge ud. Mindre indholds- og applikationsudbydere omfattes ikke af de potentielt ændrede regler.
Underskrivere af brevet
|
Læs også: Nyheder om 5G