Derfor skal du skifte din 4G-mobil ud med en 5G-mobil

5G-telefoner har så mange fordele i forhold til 4G-telefoner, at der absolut ingen grund er til at tøve med at opgradere til fremtidens netværksteknik.

Derfor skal du skifte din 4G-mobil ud med en 5G-mobil

5G er den nyeste generation af mobilteknologi, der lover hurtigere hastigheder, lavere latenstider og bedre kapacitet end 4G. Dette gør 5G til en attraktiv mulighed for dem, der ønsker en bedre mobiloplevelse, især når det kommer til streaming af video, online gaming og andre dataintensive aktiviteter.

Der er dog også et par ulemper ved at bruge en 5G-mobil i forhold til en 4G-mobil, men fordelene overskygger dem.

Se også: Alt du skal vide om 5G-teknologien

Fordele ved 5G

5G-netværket tilbyder hastigheder, der er op til 10 gange hurtigere end 4G-netværket, hvilket gør det muligt at downloade og uploade store filer meget hurtigere.

Dette er især nyttigt for dem, der ofte streamer video eller spiller online spil, da de ikke behøver at vente så længe på, at indholdet buffer. 5G er også en stor fordel for erhvervsfolk, der har behov for at tilgå data lynhurtigt eller uploade vigtige informationer til kolleger og samarbejdspartnere uden ventetid.

Latenstiden, der er tiden, det tager for data at rejse fra en enhed til en anden, er også lavere på 5G-netværket. Dette gør det muligt for enheder at reagere hurtigere på hinanden, hvilket er vigtigt for spil og andre realtidsapplikationer.

5G-netværket har også en større kapacitet end 4G, hvilket betyder, at flere enheder kan være tilsluttet samtidig uden at nedbryde hastigheden. Dette er især nyttigt i områder med høj befolkningskoncentration, såsom bycentre, hvor der ofte er mange mennesker, der bruger deres mobiler på samme tid.

Selvom 4G kan opnå høje hastigheder, så skal der ikke så mange samtidige aktive enheder til, inden det påvirker hastigheden og dermed internetoplevelsen. Med 5G får man udvidet den kapacitet – forestil dig en tosporet motorvej i myldertrafikken, der bliver udvidet til 8 spor.

5G-dækning stadig ikke helt så god som 4G

5G-netværket har endnu ikke den samme dækning som 4G, og det kan være svært at få adgang til 5G i visse områder. Dette betyder, at du muligvis ikke vil kunne få adgang til 5G-netværket hele tiden, og du vil måske skulle falde tilbage på 4G i visse områder.

I Danmark er alle netværk dog godt i gang med at blive udbygget og TDC Net har været udbygget til at dække tæt på 100 procent af den danske befolkning i snart to år.

En myte siger, at 4G-abonnementer og 4G-mobiler er billigere end 5G-dittoerne, men det stemmer ikke. Du kan sagtens få lige så billige 5G-abonnementer og 5G-mobiler.

Se også: Nyheder om 5G-telefoner