iPhone 13 bekræfter skuffende start på 5G-æraen

Der var utrolig lidt fokus på 5G ved iPhone 13 lanceringen - det understreger, at 5G-udrulningen ikke har været så god som forventet.

iPhone 13 bekræfter skuffende start på 5G-æraen

Apple præsenterede sin nyeste serie af iPhones i denne uge, iPhone 13. Den årlige lancering af iPhone er en vigtig milepæl i den globale trådløse industris kalender. Den kan undertiden indvarsle indførelsen af nye teknologier.

Nærmest intet fokus på 5G i iPhone 13

“Apples nye iPhone 13 vil være et boost for 5G-adoptionen,” argumenterede GlobalData-analytiker Anisha Bhatia. “I modsætning til Android mangler iOS-brugere et stærkt udvalg af 5G-enheder. iPhone 13-familien er en velkommen tilføjelse for forbrugere, der ønsker at opgradere”, lyder det optimistisk fra Bhatia.

Dette års iPhone-lancering var dog ikke som sidste års iPhone 12-introduktion, som i høj grad fokuserede på enhedens 5G-funktioner og de operatører, der sælger sådanne tjenester.

“Et eller andet sted midt i den 80 minutter lange præsentation blev der brugt omkring 90 sekunder på 5G,” bemærkede CNET om Apples iPhone 13-lanceringsevent tirsdag aften dansk tid. “Forvisningen af 5G som hovednummer på scenen til sideakt understreger den ujævne introduktion af den næste generation af trådløs teknologi”, lød vurderingen.

Se også: 5G udrulning i Danmark

Understøtter stadig kun mmWave 5G i USA

Faktisk understøtter Apples iPhones stadig kun understøtter 5G i millimeterbølgebåndene (mmWave) i USA. Den understøttelse mangler i andre lande, der er på vej mod teknologien, herunder Japan og Sydkorea. Mange havde ventet, at Apple ville rulle 5G mmWave ud i flere lande.

Desuden understøtter Apples nye iPad mini med 5G-kapacitet slet ikke mmWave 5G, ifølge Sascha Segan fra PCMag. Det er bemærkelsesværdigt i betragtning af, at selv amerikanske operatører ser ud til at skifte væk fra mmWave 5G til fordel for midband 5G-implementeringer.

Se også: Nyheder om 5G-telefoner