Undersøgelse: Danskerne er ikke bekymrede over 5G

5G-konspirationsteorier har fyldt meget forud for udrulningen af 5G i Danmark, men en ny undersøgelse viser, at danskerne ikke er synderligt bekymrede over 5G-teknologi.

Undersøgelse: Danskerne er ikke bekymrede over 5G

5G-teknologi har været til stor debat ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Men hvis du går og tror, at der er en udbredt 5G-skepsis i Danmark, kan du godt tro om igen. Den nye rapport International Telco Report 2021: Consumer adoption of 5G fra analyseinstituttet YouGov viser nemlig, at danskerne er nogle af dem, der er mindst bekymrede over 5G.

YouGov har spurgt 18.803 respondenter, om de er bekymrede for 5G-netværk. Kun 20 procent af de danske respondenter svarer ja til, at de er bekymrede, hvilket er det næstlaveste blandt de 17 undersøgte lande. Kun Storbritannien har en lavere andel af bekymrede borgere med 18 procent.

45 procent af danskerne svarer endvidere, at de ikke er bekymrede, mens de resterende 35 procent angiveligt ikke ejer en smartphone.

Den lave bekymring over 5G står i skarp kontrast til holdningen til 5G i især Indien, hvor 53 procent oplyser, at de er bekymrede og kun 36 svarer, at de ikke er bekymrede. Også i Forenede Arabiske Emirater (UAE) er der bekymring over 5G blandt 48 procent af respondenterne.

Bekymringen følger med udbredelsen af 5G-netværk

Kigger man på de globale tal, er det 31 procent af respondenterne fra rundt omkring i verden, som er bekymrede for 5G, mens 49 procent ikke er bekymrede. 20 procent ved ikke, om de er bekymrede.

Ifølge YouGov er bekymringen størst i Asien og Stillehavsområdet, hvor 38 procent er bekymrede. Herefter følger Europa med 25 procent, som er bekymrede og til sidst USA, hvor 23 procent er bekymrede. Disse tal hænger sammen med hvor langt udrulningen af 5G er nået i de respektive områder, oplyser YouGov.

Se også: Sådan fungerer 5G-teknologi