Virksomheder vil have lav latenstid – ikke højere fart

Virksomhedsledere er ligeglade med høje 5G-hastigheder - det er de lave latenstider, de har efterspørger og har store forventninger til.

Virksomheder vil have lav latenstid – ikke højere fart

For virksomhedsledere handler 5G ikke så meget om højere hastigheder på det mobile internet. Det er derimod de lavere latenstider, der er interessante.

Virksomheder er ligeglade med høje 5G-hastigheder – de vil have lave latenstider

Det viser en undersøgelse, som IDC står bag. De har spurgt en række virksomhedsledere om, hvad de ønsker 5G skal bidrage med. To tredjedele af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at deres virksomhed og organisation er begyndt at implementere edge computing løsninger og 40 procent svarer, at de har planer om at benytte edge-teknologi inden for det næste år.

Stik i mod, hvad man måske kunne tro, så handler brugen af 5G edge computing ikke om høje datahastigheder, det handler mere om at reducere latenstider.

Se også: 5G er hurtigere og smartere end 4G

5G edge computing kan eliminere latenstid

Lumen Technologies, der har sponsoreret undersøgelsen, forklarer, at virksomheder rundt om i verden bliver konfronteret med fysikkens basale love. Afstande neutraliserer hastigheder og er skyld i højere latenstider og forsinkelser mellem en handling og en applikations respons.

Bedre kontrol over latenstider fremhæves som vigtigt som aldrig før uanset om det så er i forbindelse med vigtig data på arbejdspladsen eller at kunne sende data ud til et hav af smarte gadgets der er koblet til internettet. Det, edge og cloud computing kan for at reducere latenstiden, er at sikre serverpladser tæt på brugerne og virksomhederne. I dag benyttes der mange centraliserede servere, som ligger langt væk og derfor tager det længere tid at registrere en handling i en app eller tjeneste koblet til nettet.

Med edge computing over 5G kan man praktisk talt eliminere denne responstid og få informationer og handlinger i realtid. 75 procent af deltagerne i undersøgelsen forventer, at 5G og edge computer bringer latenstiderne ned under 5 ms.

Se også: Hvordan vil 5G påvirke arbejdsmarkedet?

Edge computing bliver kæmpe marked om få år

Undersøgelsen peger dog også på, at udgifter til infrastruktur og bredbånd samt datasikkerheden, vægtes højt at virksomhedsledere. Højere hastigheder er derimod langt nede på listen.

De virksomheder, der udbyder edge computing, bør lytte til denne undersøgelse, for ifølge IDC vil markedet for edge computing vokse til 250,6 milliarder dollars i 2024. Væksten kommer fra opkoblede enheder, som har behov for præcis og hurtig styring, lyder det fra IDC, der forudser, at 50 procent af IT-infrastrukturen i 2023 vil blive styret via netop edge computing. I dag er tallet under 10 procent.

Se også: Nyheder om 5G teknologier