Ny rekord: 5 Gbit/s på kommercielt 5G-netværk

Telstra, Ericsson og Qualcomm har opnået ny hastighedsrekord på et kommercielt 5G-netværk: Hele 5 Gbit/s på mmWave-netværk.

Ny rekord: 5 Gbit/s på kommercielt 5G-netværk

Det australske teleselskab Telstra har sammen med Ericsson og Qualcomm har opnået 5 Gbit/s på kommercielt 5G-netværk. Hastigheden på 5 Gbit/s bliver beskrevet som ny rekord på et kommercielt 5G-netværk. Tilbage i september 2020 opnåede de tre selskaber i tilsvarende test 4,2 Gbit/s.

Høje hastigheder giver mere stabilt internet og nye muligheder

Grundlæggende er der ikke meget at hente for den enkelte forbruger, om man kan surfe på nettet med 100 Mbit/s eller 5.000 Mbit/s (5 Gbit/s), men det har sine fordele med de høje hastigheder. De giver nemlig mere kapacitet på nettet, hvilket gør det langt mere stabilt. I dag kan man tit opleve, at man kun kan få 10-20 Mbit/s hastigheder eller lavere på mobilnettet. Med de ekstreme 5G-hastigheder skulle der være langt større sandsynlighed for, at man altid har langt højere hastigheder, for eksempel 100 Mbit/s – eller højere.

Udover at sikre et mere stabilt mobilt internet for forbrugerne, så vil de høje hastigheder også bane vejen for nye tjenester og muligheder for forbrugerne.

Se også: 5G giver super hurtigt mobilt bredbånd

5 mmWave viser igen igen fremtiden for 5G

Testen foregik på en smartphone-enhed med Qualcomms Snapdragon X60 5G Modem-RF System  med tredje generation af Qualcomm QTM535 mmWave antennemoduler. 5 Gbit/s hastigheden er altså opnået takket være 5G mmWave-teknologi. wwWave-teknologien kommer med de høje Ghz frekvenser, som de danske teleselskaber skal til at byde ind på her til foråret. Til marts starter 5G auktionen på de vigtige 5G-frekvenser i Danmark til ekstreme hastigheder.

Nokia, Elisa og Qualcomm nåede sidste år sammen 8 Gbit/s i en test på 5G mmWave-teknologi, hvilket også skulle være opnået på et kommercielt netværk hos Elisa.

Se også: Nyheder om 5G teknologi