1 milliard mennesker kan få 5G i år – Europa langt efter

Europa kommer kun til at stå for 1 procent af verdens 5G-abonnementer ved udgangen af 2020 ud af en milliarder brugere. Det skyldes forsinkede 5G-auktioner.

1 milliard mennesker kan få 5G i år – Europa langt efter

Ved udgangen af 2020 vil 5G-dækning være tilgængelig for 1 milliard mennesker eller cirka 15 procent af jordens befolkning. Det viser en ny Mobility Report fra Ericsson.

Ericsson har gennem årene udgivet Mobility Report og denne gang handler den om udbredelsen af 5G-teknologier og 5G-netværk.

5G når ud til 1 milliard mennesker i 2020

“Udviklingen inden for 5G er fortsat trods de økonomiske bekymringer omkring corona. Samtidig er behovet og betydningen af at have adgang til en hurtig og pålidelig forbindelse steget markant som følge af restriktioner i hele verden,” udtaler landechef for Ericsson i Danmark, Niclas Backlund.

Han forklarer, at deres analyse viser, at 1 milliard mennesker vil have adgang til 5G-netværk ved udgangen af året. “Hvis man ser på 5G-dækningen fra et dansk perspektiv, så er vi godt med i forhold til vores europæiske naboer. Det næste område, hvor der for alvor skal ske et ryk, er på produktsiden, så der introduceres flere 5G-smartphones i markedet, så de danske forbrugere får flere valgmuligheder, næste gang de skal skifte telefon”.

I september 2020 udrullede TDC sammen med Ericsson det første 5G-netværk i Danmark. Også Telia og Telenor med Nokia i ryggen og 3 med Ericsson enten har taget hul på 5G eller gør det meget snart.

Se også: Priser på 5G-abonnementer

USA vil overhale Kina i 2026

Ifølge rapporten forventes der at være 3,5 milliarder 5G-abonnementer ved udgangen af 2026. Det svarer til 60 procent af jordens befolkning.

“Ifølge vores tal vil fire ud af ti mobilabonnementer være med 5G allerede i 2026. Mens der er en stor 5G-udbredelse i Kina i dag, så forventer vi, at balancen vil forskyde sig, så USA i 2026 vil have den højeste andel af 5G-abonnementer med 80 procent af alle brugere,” udtaler Niclas Backlund.

Sydkorea var landet, der først trykkede på 5G-knappen og de forventes at have 60 procent af befolkningen på 5G ved udgangen af 2025.

Se også: Hvor langt er 5G nettet i Danmark?

5G-udrulningen sker senere i Europa

Trods udrulninger af 5G i flere europæiske lande, heriblandt Danmark, halter regionen efter både Kina og USA, når det kommer til 5G-abonnementer. En af årsagerne er udskudte 5G-frekvensauktioner på tværs af flere lande.

“Flere europæiske lande, heriblandt Danmark, har valgt at udskyde auktioner af 5G-frekvenser, der er nødvendige for, at 5G-teknologien kan komme ud til forbrugerne. Dette er én af årsagerne til, at Europa blot har 1 procent af de globale 5G-abonnementer ved udgangen af i år” slutter Niclas Backlund.

Se også: Alt du skal vide om 5G