Så hurtigt er 5G rundt om i verden

Der er virkelig store forskelle på de gennemsnitlige 5G-hastigheder rundt om i verden lige nu. Fra 377 Mbit/s ned til 52 Mbit/s.

Så hurtigt er 5G rundt om i verden

Forventningerne til 5G er, at det skal forandre verden, men udrulningen af den nye teknologi er gået langsomt og har været ujævn. I 2020’s Fastest Mobile Network-test er det kommet frem, at eksisterende 5G-netværk i for eksempel USA var svære at fange og i mange tilfælde var det tilmed langsommere end det tilgængelige 4G LTE-netværk.

Hvilke lande har de højeste 5G-hastigheder?

En undersøgelse foretaget af Open Signal mellem 1. juli og 28. september viser lande med de højeste 5G-hastigheder. I undersøgelsen blev der testet 5G-netværk i USA, Australien, Canada, Tyskland, Hong Kong, Italien, Kuwait, Holland, Saudi-Arabien, Spanien, Sydkorea, Schweiz, Taiwan, Thailand og Storbritannien.

Resultaterne viste, at Saudi-Arabien med 377,2 Mbit/s og Sydkorea med 336,1 Mbit/s havde de højeste gennemsnitshastigheder. De to landes gennemsnit lå langt over nummer tre på listen, Australien med 215,8 Mbit/s . Også Canada, Italien og Tyskland havde bedre 5G-hastigheder end for eksempel USA, der landede på 52 Mbit/s.

Se også: Hvornår bliver 5G tilgængeligt i Danmark?

5G er lige nu op mod 16 gange hurtigere end 4G

Trods de langsomme hastigheder skal USA’s 5G-net stadig være 1,8 gange hurtigere end deres nuværende 4G-infrastruktur, men også på den front ligger USA dårligere end de fleste af de andre lande. Kun Holland klarede sig dårligere end USA på den front med 5G, der er 1,6 gange hurtigere end landets 4G.

Lande som Thailand og Kuwait har imidlertid 5G-hastigheder, der er 15,7 og 12,5 gange hurtigere end 4G i den pågældende lande. Sydkorea, Canada og Schweitz, lande med 4G der er hurtigere end i USA, har oplevet 5G-hastigheder, der er mere end tre gange hurtigere end 4G.

Se også: 5G er hurtigere end 4G – og smartere

Danmark bør kunne få hurtig 5G mange steder

At 5G-hastighederne er forholdsvis ringe i et land som USA kan hænge sammen med, at amerikanerne får 5G 21,4 procent af gangene, de prøver at komme på 5G. Det er den sjette højeste procent indtil videre. Lande som Kuwait, Thailand, Hong King og Sydkorea er meget mindre end USA, hvilket gør, at det kan være meget lettere at fange 5G-net i de lande. Når der er hul igennem til 5G, så ser det dog skidt ud set med amerikanske hastighedsbriller. Med tiden ventes det dog at blive bedre.

Set med de briller, så burde et lille fladt land som Danmark også have gode muligheder for høje 5G-hastigheder og god 5G-dækning ret hurtigt.

Se også: Nyheder om 5G