Nokia når milepæl på 100 kommercielle 5G-kontrakter

Ericsson nåede 100 kommercielle 5G-kontrakter i august og nu er det Nokias tur til at nå milepælen. Og Nokia har gode muligheder i fremtiden.

Nokia når milepæl på 100 kommercielle 5G-kontrakter

Nokia har nået en betydningsfuld milepæl i kapløbet om at blive rygraden i de globale 5G-netværk. Finnerne har nu 100 kommercielle 5G-kontrakter i hus og er involveret i totalt 160 kommercielle 5G-netværk.

Nokia runder 100 5G-kontrakter

Selskabet meddeler, at erhvervskunder udgør 12 procent af deres 5G-kontrakter, hvor nogle af de nye kunder inden for private trådløse løsninger er Deutsche Bahn, Toyota Production Engineering og Sandvik.

Chef for Mobile Networks hos Nokia, Tommi Uitto siger: ”Vi er begejstrede over at have nået denne 5G-milepæl. Vi ved, vi stadig har arbejde, der skal gøres, og at markedet stadig er præget af hård konkurrence. Men vi udvikler os hurtigt – og disse milepæle gør det tydeligt, at vores fremskridt bliver værdsat af kunderne. Vi er meget taknemmelige for deres fortsatte støtte.”

Se også: Guide til 5G teknologien

Forbud mod Huawei gavner Nokia

Konkurrencen er hård på markedet, men både Nokia og deres konkurrenter nyder gavn af de restriktioner og forbud, der er indført mod Huaweis udstyr. I sidste uge meddelte BT, at de har valgt Nokia til at erstatte Huaweis udstyr i EEs 5G-netværk.

Tal fra Dell’Oro, der laver markedsanalyser af blandt andet netværksindustrien, viser imidlertid, at Huawei stadig ligger langt foran, når det gælder indtjening på udstyr til telenetværk på verdensplan i det første halvår af 2020. Tallene viser, at Nokia, Ericsson og ZTE ligger i hård konkurrence om andenpladsen.

En uafhængig rapport fra det svenske analyse- og konsulentbureau Analysys Mason viste i sidste måned, at Nokia har gode forudsætninger for at forbedre sin position i forhold til konkurrenterne takket være deres portefølje, hvor rapporten ser Nokia som førende i næsten alle kategorier.

Ericsson nåede dog allerede i august 100 kommercielle 5G-aftaler og har i dag 109.

Se også: Nyheder om 5G